Výstava obrazů Miloše Vacíka

 

Miloš Vacík

Hráč na bicí nástroje z celého světa, výtvarník, skladatel, studiový hráč, spisovatel. Studovalvýtvarnou školu Václava Hollara v Praze. Hudbu a rytmy studoval po celém světě, včetně Brazílie,kterou navštívil několikrát.
Od 18 let se věnuje profesionálně hudbě, jako známý českých bubeník a perkusionista. Je znám
ze svých autorských projektů, jako Šum Svistu, Sluneční orchestr a v poslední době hlavně
z Tam-Tam Orchestra a Tam-Tam Batucada. Založil první školu samby v České republice - Tam-TamBatucada Samba Praga. Účinkoval a spolupracoval jako host v mnoha českých i mezinárodníchprojektech, spolupracoval s význačnými českými osobnostmi české hudební scény od jazzu, rocku,popu.
Nikdy však neopustil svoji výtvarnou tvorbu. Barevná pastózní plátna, kresby a ilustrace tuží,kolorované vodovými barvami, kresby pastelkami a pastelem. Výtvarný projev často souvisí
s exotickými rytmy a etnickou hudbou, reflektuje Milošovy četné cesty po světě, kde studoval rytmya techniky na rozličné bicí nástroje. Samozřejmě tak vstřebával i místní kulturu a to nejen hudební,ale i její výtvarný projev.
Jeho hudební autorské aktivity jsou vždy spojeny s určitým výtvarným názorem, který se vzájemnědopňuje a rezonuje jako svébytný celek. Barevnost hudby, barevnost a témata obrazů, vypovídajípodvědomě o mnohém.
U nakladatelství Argo vydal autorskou knihu povídek s názvem “Pod hvězdami” s vlastnímibarevnými ilustracemi, jako dvoj-cd spolu s hudbou a audio knihou vydal Supraphon. Od roku 2019začal pracovat také se sklem. Ve známe sklárně Pačinek Glass vyrobil spolu se sklářem Jiřím Pačinkemdevět autorských váz a objektů. Ve sklárně TGK u pana Jaroslava Šváchy vyrobil skleněný světloobraz, který se představil na křtu nového LP ke 20 letům Tam-Tam Batucady, v Paláci Akropolis.