Důležité

Vážení spoluobčané,

nelze si nevšimnout, že dlouho očekáváná komplexní oprava ulice Národních hrdinů byla zahájena. Spolu se začátkem opravy však z důvodu chování řidičů, kteří opakovaně a hrubě nerespektovali schválené dopravní opatření a tím narušovali průběh oprav, muselo dojít v tomto směru k zásadním změnám.

Ačkoliv jsme chtěli pro místní obyvatele zajistit komfort vjezdu a výjezdu naší vilovou čtvrtí „Vinohrady“, tak za poslední více než týden se zde dopravní situace vyhrotila natolik, že se z této čtvrti stala magistrála s pomalu jedoucí a bloudící kolonou vozidel v obytné zóně, ve které docházelo k nebezpečným střetům vozidel s místními obyvateli a zejména s rodiči s dětmi, kteří pěšky docházejí do našich školských zařízení, do zdravotního střediska a k zastávkám MHD.

 Situaci jsme se snažili nejprve citlivě regulovat dopravním značením, a též s pomocí městské či státní policie ve vztahu k obyvatelům místních rodinných domů. Bohužel jsme však byli nuceni přijmout nejtvrdší opatření ve formě úplné uzavírky ulice Rtyňská a Podkrkonošská, jelikož ani hlídky městské či státní dopravní policie nedokázaly zabránit nedovolenému, až hrubému chování řidičů.

 Vzniklá situace nás mrzí, ale ochrana průběhu opravy, ochrana okolních komunikací a našich obyvatel je pro nás prioritou.

 Navržená zpřísněná dopravní opatření se bohužel dotknou naší lokality „Makovice“ (v okolí ul. Makovská), kterým jsme původně slibovali komfort průjezdu naší čtvrtí „Vinohrady“.  To nyní nebude možné, proto doporučujeme řidičům využívat komunikace Nedokončená, Objízdná a Českobrodská k pohybu mezi uzavírkou oblasti.  Je též možno využít i Štěrboholskou radiálu ve směru na Běchovice s následným využitím Českobrodské ul. ve směru do Dolních Počernic, avšak tato varianta není rozhodně ideální z pohledu času, neboť tato trasa je téměř celý den plná tranzitních vozidel. Omlouvám se zejména občanům Makovice za jejich diskomfort a děkuji za pochopení a trpělivost všech našich obyvatel, kterých se dlouho připravovaná rekonstrukce ul. Národních hrdinů dotýká. Po ukončení I. etapy stavby budou dopravní opatření upravena tak, aby vyhovovala co největšímu počtu našich obyvatel.

Omlouvám se též, že nemohu odpovídat na všechny vaše, většinou stejné stížnosti, proto tato informace bude zveřejněna všemi dostupnými možnostmi v naší MČ.

 

                                                                            Zbyněk Richter

 starosta MČ Praha – Dolní Počernice

Příloha: 
PřílohaVelikost
Soubor dulezite.docx14.67 KB