Spuštění portálu - chcipomoct.cz

Vážení,

v těchto chvílích jsme svědky ohromné solidarity společnosti a i my bychom rádi následujícím způsobem pomohli. Zprovoznili jsme celostátní portál pro organizaci pomoci dobrovolníků přizpůsobený aktuální krizové situaci chcipomoct.cz. Portál vznikl z potřeby efektivně koordinovat ochotu lidí pomáhat druhým v čase nouze, aby se právě tato ochota pomoci rychle dostala všem potřebným a mohl do ní být zapojen, dle svých možností, každý kdo projeví zájem. Portál je snadným, přehledným, a především bezpečným místem, kde se potkávat ochota s potřebou pomoci v aktuální nouzové situaci.

Portál je určen všem, kteří chtějí jako dobrovolníci nabídnout svou pomoc i všem, kteří potřebují pomoc od dobrovolníků.

K portálu se ještě před jeho zveřejněním přihlásil Krajský úřad Jihomoravského kraje, Vysoké učení technické, Akademie výtvarných umění v Praze, obec Šardice, řada místních organizátorů pomoci, kteří nám pomáhají systém nastavit tak, aby reflektoval aktuální potřeby potřebných.

Jsme si vědomi existence dalších iniciativ sdružujících nabídky a poptávky a respektujeme, že každý má vlastní systém práce s dobrovolníky a může být cílen na určitou specifickou skupinu, potřebu či odborný profil dobrovolníků. Naším cílem není tyto systémy nahradit, budeme se snažit spolu spolupracovat tak, abychom poskytli možnost pomoci co nejširšímu spektru lidí.

Prosíme o zveřejnění všemi kanály, které máte, aby se informace že chcipomoct.cz dostala ke všem potřebným.

Každé ruce se hodí! Každé sdílení pomůže!

Do nadcházejících období především zdraví a pokud možno klid.

 

 

 

S pozdravem

Mgr. Petra Hejkrlíková, Ph.D.

Akademické Centrum Studentských Aktivit

www.acsa.cz

Údolní 53, 602 00  BRNO

e-mail:   hejkrlikova@acsa.cz

mob:  +420 774 690 796

 

 

Chcipomoct.cz - plakátek.png

Typ aktuality: 
Koronavirus - Informace pro občany Dolních Počernic