Informace pro seniory, jak se chránit proti koronaviru

Vážení a milí senioři,

v současné situaci šíření viru jsou v sdělovacích prostředcích popisovány možnosti, jak se nejlépe ochránit před nákazou. 

Dovolujeme si Vás upozornit na to nejdůležitější:

  1. Zůstaňte, prosím, co nejvíce doma a pokud nemusíte, nejezděte hromadnými prostředky, nechoďte mezi velké skupiny lidí. Procházky si dopřejte v místech, kde tušíte, že bude málo lidí.
  2. Často a pravidelně větrejte, alespoň dvě minuty průvanem.
  3. Spánek a odpočinek je pro Vaši imunitu důležitý, tak jej neomezujte.
  4. Jezte hodně vitamínů (ideálně dobře omyté ovoce a zelenina).
  5. Při kontaktu s lidmi udržujte vzdálenost alespoň 2 metry, noste roušky, zakrývejte si nos a ústa šátkem či šálou.
  6. Po návratu z venku si umývejte alespoň 2 minuty důkladně ruce, vyměňte oblečení v němž jste byli venku, pokud máte možnost, dejte je na slunce.
  7. Návštěvy u Vás doma omezte na minimum.  Nepodávejte si ruce a ani se neobjímejte, nelíbejte. Nejlépe, pokud se s návštěvou potkáte a pohovoříte si venku.
  8. Vytvořte si zásobu léků, které pravidelně užíváte, alespoň na měsíc, kontaktujete svého obvodního lékaře a nechte si poslat recepty elektronicky. Pokud nemáte tuto možnost, požádejte náš úřad městské části o vyzvednutí receptů na středisku a následně jejich donášku z lékárny, rádi to pro Vás zajistíme.
  9. Pokud potřebujete potraviny a jejich pravidelný přísun, opět se lze obrátit na úřad městské části.
  10. Pokud máte dotazy, je možno využít emailové adresy úřadu: podatelna@dpocernice.cz  či kontaktovat úřad telefonem na tel. čísle: 281 021 093  Budeme se snažit Vám co možná nejdříve odpovědět (informační linky o Coronaviru jsou přetížené).
Typ aktuality: 
Koronavirus - Informace pro občany Dolních Počernic