Evropský týden mobility a Den bez aut 2017

Evropský týden mobility a Den bez aut 2017

SDÍLENÍM VPŘED!

To je heslo letošního Evropského týdne mobility (ETM), který začíná 16. září a tradičně vyvrcholí Dnem bez aut v pátek 22. září.  

Evropský týden mobility je organizován v desítkách evropských měst už od roku 2002. Jeho cílem je nabídnout obyvatelům měst alternativy městské mobility a ukázat jim, že je možné se po městě pohybovat rychle a chytře.

Více o ETM 2017 najdete na: http://www.cistoustopou.cz/cista-mobilita/projekt/evropsky-tyden-mobility-2017-444

 

OSLAVTE S PRAHOU DEN BEZ AUT!

Jste pro město bez přemíry aut? Tak to přijďte ukázat v pátek 22. září 2017 do Štefánikovy ulice, která se na jeden den promění v pěší zónu! Čeká vás tam čistý vzduch, skvělá atmosféra a spousta aktivit, jimiž město Praha oslaví mezinárodní Den bez aut.

Den bez aut je mezinárodní svátek, který se slaví již od roku 2014 po celém světě, v současnosti je akce vyvrcholením aktivit Evropského týdne mobility a je koordinována na úrovni Evropské Komise. Každoročně se zúčastní 2-3 tisíce evropských měst, které v tento den uzavřou některou ze svých hlavních ulic pro motorová vozidla a vytvoří z ní pěší zónu. Výjimkou nebude ani Praha. Jedna ze současných frekventovaných ulic bude uzavřena pro motorová vozidla a její prostor bude na jeden den věnován zejména pěším a cyklistům. V nově vzniklé pěší zóně ve Štefánikově ulici na Praze 5 bude prezentováno téma aktivní a udržitelné dopravy, inovace v dopravě, moderní trendy a řešení v souladu s mottem „Sdílením vpřed!“ PROGRAM JE TAK ŠIROKÝ, ŽE ZAUJME OPRAVDU KAŽDÉHO. POZNAČTE SI PROTO DATUM 22. 9. 2017 VE SVÉM KALENDÁŘI!

Podrobnosti najdete na: www.cistoustopou.cz/cista-mobilita/akce/oslavte-s-prahou-den-bez-aut-490