Otevření pivovaru

Otevření pivovaru

Po dlouhých měsících stavebních prací se o víkendu, ve zkušebním provozu, otevřely brány nového Počernického pivovaru, který je součástí gastronomického komplexu Panský dvůr. Po 80-ti letech se tak do Dolních Počernic vrací výroba piva, při níž mohou návštěvníci nahlížet panu sládkovi přímo „pod pokličky“. Varna nově otevřeného pivovaru je součástí pivovarského šenku, kde můžete ochutnat Počernický ležák 12o - světlý, Počernickou Barborku 13o - černé, pšeničný ležák 12o a IPA 15o - India Pale Ale - svrchně kvašené pivo, a to v otevírací době:

pondělí, úterý, středa, čtvrtek16:00 - 24:00
pátek 16:00 - 02:00
sobota11:00 - 02:00
neděle11:00 - 22:00

Za realizací rekonstrukce pivovaru stojí několik renomovaných společností, které si od počátku kladly za cíl citlivě zrekonstruovat původní historické prostory a vrátit do nich výrobu piva. Pivo se v Dolních Počernicích začalo vařit nejpozději v 16. stol. V období největšího rozkvětu, před 1. světovou válkou, pivovar produkoval devět várek týdně a zásoboval 28 hospod v Praze a řadu dalších v okolí. Po ukončení provozu v r. 1936 sloužily objekty jako dílny a sklady. Jak se zde po náročné a úspěšné rekonstrukci opět obnovuje pivovarnická činnost, můžete být již sami svědky....  

Provoz pivovarského šenku a obnovu budov má na starosti společnost, která se již několik let úspěšně stará o restauraci „Léta páně“ a společnosti, která neméně úspěšně rozběhla restauraci „Al Mulino“, obě umístněné přímo v areálu Počernického pivovaru.