Půlmaraton opět rozhýbe Klánovice, již po sedmé!

Datum: 
16.10.2022 08:00

Třetí říjnová neděle bude již tradičně patřit běžcům. Klánovický les se 16. října zaplní běžci, kteří se vydají na trasu dlouhou 21 nebo 10 km, štafetu 11 + 10 km či 5ti kilometrový canicross.

Díky velké oblibě u rekreačních běžců byl Klánovický půlmaraton vyhlášen Českým atletickým svazem jako 3. nejlepší závod roku 2021. Pohodovou atmosféru a krásnou trať ale oceňují i česká běžecká esa. Na startu by neměla chybět například jedenáctinásobná medailistka z Mistrovství ČR v maratonu Radka Churáňová. Není tedy divu, že kapacita závodu (1700 míst v hlavním závodě) je již nyní více než z poloviny naplněna.

Velký závod s rodinnou atmosférou

Závodní neděle odstartuje programem pro děti. Na ty nejmenší do 6ti let čeká 60metrová trať a vzdálenosti se dále prodlužují s věkem účastníků. A aby si i rodiče mohli odběhnout svoji porci kilometrů, je připraveno hlídání dětí a doprovodné hry. Startovné pro místní děti je navíc bezplatné.

Běžci, které táhnou psi

Tradiční součástí Klánovického půlmaratonu jsou také závody v canicrossu, neboli běhu se psem. Ti absolvují trasu dlouhou 5 km, obvykle ve velmi rychlém tempu. Atmosféra je vždy skvělá od samého startu a tuto neskutečnou podívanou si tak nemůžete nechat ujít.

Podzimní les, skvělé zázemí a domácí koláče

Klánovický půlmaraton je terénní závod s minimálním převýšením, který vede po lesních cestách Klánovického lesa. Na závodníky čeká špičkový servis a to i při nepřízni počasí. Zázemí je umístěno ve vyhřívané sportovní hale. Start a cíl závodů je v samém centru Klánovic, které na účastníky dýchnou prvorepublikovou atmosférou. Navíc disponují skvělou dopravní dostupností, z vlakové zastávky je to na start jen pár minut. Také na trase bude o běžce postaráno, občerstvovací stanice jsou rozmístěné každé 3 km a samozřejmě také v cíli. Specialitou závodu jsou koláče z místní pekárny, které dostanou všichni účastníci po doběhu místo účastnické medaile. Hudební doprovod akce nabídne kapela Freeride.

Více informací o závodě a programu na www.klanovickypulmaraton.cz