Praha 14 kulturní

Datum: 
27.07.2020 16:00

Tento týden vás vezmeme z Hloubětína rovnou na Národní třídu. Přesněji řečeno, na H55 vám promítneme film Národní třída. Ve čtvrtek od 21:30 představíme chlapíka, kterému nikdo neřekne jinak než Vandam. Každý den doma cvičí, aby byl v kondici. Často a rád se porve. Je znalec dějin a válek. Kumpáni z hospody Vandamovi přezdívají „národní hrdina“. Prý dal tehdy v Listopadu na Národní třídě dějiny jednou ranou do pohybu. Snímek podle knihy Jaroslava Rudiše ukazuje život muže, který se ztratil v dnešní společnosti, ale nepřišel o ideály, jakkoli svérázné. V hlavní roli se objevil Hynek Čermák. Užijte si pohodlí našich lehátek i vychlazné drinky ve společnosti dobrého českého filmu. 
Vstupenky na letní kino stojí jen 50 Kč. A už sledujete naši facebookovou událost? Jsou v ní nejaktuálnější informace o všech projekcích, které nás toto léto ještě čekají.

H55 nabídne taky třetí z edice sousedských snídaní, milou komunitní akci, na kterou stačí přinést něco dobrého na zub, natáhnout se na deku a užít si na naší zahradě pohodové odpoledne s rodinou či souedy. Vstup je zdarma a těšíme se na vás. 

V KD Kyje startuje 3. srpna a poté v týdnu od 24. srpna Multisportovní příměstský tábor pro děti, které se rády hýbou na čerstvém vzduchu. Oba termíny hlásí pár posledních volných míst! Během pěti dnů se tu děti naučí zvládat několik základních sportů, tradičních i těch nových. Na kole vyjedou do okolí Rokytky, na in-line bruslích budou svištět v blízkosti Plechárny a také se vypraví směrem na Měcholupy kolem retenční nádrže Slatina. Pokud máte doma spíše malého jazykovědce, doporučujeme spíše letní angličtinu s filmovými hrdiny, a to od 17. srpna. Během pěti dnů budeme cvičit angličtinu venku i uvnitř. Vydáme se na zábavnou bojovku s filmovými hrdiny, budeme tvořit a hrát hry. Tábor je určený dětem od šesti let.
Ještě jste své ratolesti nepřihlásili? Tak to rychle napravte a mrkněte do programu KD Kyje i na další možnosti. Druhá půlka prázdnin může být ještě lepší, než ta první!  

Na Plechárně si budeme tento týden číst o psech, nejlepších přátelích malých i velkých lidí. Potkáme se jako vždycky ve středu u knihovničky v Divočině, od 16 hodin s dětmi a od 19 hodin s dospěláky. Že je pes nejlepší přítel člověka, si myslí i hodně spisovatelů. Přijďte s dětmi na zajímavé čtení, kde vám představíme pár krásných příběhů o psech a lidech. A nezapomeňte si deky, ať máte na čem lenošit. 

Trávit prázdniny v Praze nesmí být nuda! Pro více informací mrkněte také na naše weby: 
 KD Kyje 
 Plechárna Černý Most 

 H55 
Krásné léto s Prahou 14 kulturní pokračuje!