Praha 14 kulturní

Datum: 
23.06.2020 09:30

Léto je tady! Alespoň v kalendáři. A zdá se, že se umoudřilo i počasí. Takže co nás v prvním letním týdnu na Praze 14 čeká a nemine? 
Minulý týden jsme si s KD Kyje pěkně zaběhali, v tom nadcházejícím dostaneme možnost potkat se se záchranáři
Co dělat, když vidíte topícího se člověka a jak mu můžete pomoci? Jak nezpanikařit a řešit situaci věcně a s chladnou hlavou? Zveme vás v úterý 23. června od 16:30 ke Kyjskému rybníku do grilovací zóny, kde vás na podobné situace spolu se záchranáři připravíme. Naučíme vás základní znalosti a dovednosti při nejčastějších rizikových stavech dětí a dospělých. Vyzkoušíte si nácvik na resuscitačních figurínách. Dozvíte se, jak se chovat a co vám hrozí u vody. Přijďte v hojném počtu, ať jste malí nebo velcí! Těšíme se na vás.

Na H55 se můžete už ve čtvrtek 25. června těšit na další letní kino! Podíváme se na schůzi majitelů bytových jednotek. Odehrává se tu totiž komedie Vlastníci, která si utahuje z různých povahových rysů a roztáčí kolotoč neshod, spojenectví i hysterických scén. Film vznikl podle divadelní hry a představí se v něm herecké hvězdy jako Tereza Ramba, Vojta Kotek nebo Dagmar Havlová. Autor předlohy i scénáře a režisér Jiří Havelka se inspiroval vlastními zážitky z domovních schůzí a snažil se do příběhu zahrnout celé spektrum české společnosti. Uvádíme jej od 21:45, vstupenky stojí jen 50 Kč a pomaloučku nám mizí! 

Na Plechárně můžete tento týden spojit příjemné s užitečným, a zúčastnit se podvečeru s pétanquem. Ten se koná ve čtvrtek 25. června od 18:00. Zbytečně se nezapotíte a užijete si s přáteli krásnou poklidnou hru, která je nejoblíbenější ve Francii. Hrávali ji ale už staří Řekové a Římané. Přijďte si zaválet. Registrujte se, prosím, předem na mailu johana.horejsi@praha14kulturni.cz.

Tohle všechno a mnohem víc nás tento týden čeká. Není toho málo, že? Pro aktuální informace o dění na všech našich domech, prosím, sledujte webové stránky, kde najdete i info o pravidelných kurzech: 
 KD Kyje 
 Plechárna Černý Most 

 H55 
Již teď slibujeme, že i prázdniny budou plné akcí. Nemusíte tedy zoufat, pokud se vám nevyvedly plány na dovolenou. S Prahou 14 kulturní můžete mít prázdniny i doma! 
Pěkný první letní týden přeje 
Vaše Praha 14 kulturní