Praha 14 kulturní

Datum: 
15.06.2020 16:00

Tento týden bude na Praze 14 pořádně v pohybu. V KD Kyje se vracíme s Biografem Kyje a ve středu a ve čtvrtek uvedeme hned dva běžecké filmy.
Proběhněte se po Etiopii. Ve středu doražte na pražskou premiéru snímku, který natočil přední český běžec Jiří Csirik. Vydal se na tři měsíce do jedné z běžeckých velmocí. Po Etiopii běhal s Davidem Vašem, s nímž spolupracoval už na filmu Běžci v Keni. Ten uvádíme hned další den, ve čtvrtek 18. 6. Uvidíte krásy africké přírody a potkáte se s místními obyvateli. Po středečním promítání následuje setkání s aktéry a připravené bude pivo i grilování.

Na Plechárně to bereme spíš zvolna a místo běhu volíme chůzi. Zato se sluchátky! V uplynulých týdnech jsme totiž představili dvě audioprocházky a v úterý se můžete těšit na třetí, poslední. 
S Jiřím Sádlem se můžete kdykoli vydat na procházku Přírodou na kraji města. Architektka a památkářka Hana Řepková vás zase od minulého týdne bere na procházku Barevný Černý Most, která se zabývá fasádami domů i architektonickým charakterem našeho sídliště. No a pokud jste poetičtější duše, počkejte si na úterý, kdy zveřejníme třetí, Hloubětínská padesátka. Spisovatelka Michaela Hečková vás v ní vezme na procházku po Hloubětíně. Povede vás místy, která nejspíš znáte, pokud se občas pohybujete kolem našeho třetího domu, H55
Na všechny audioprocházky můžete vyrazit bez přechozí rezervace, zkrátka kdykoli se vám to hodí. Stačí vám vlastní sluchátka a audiozáznam spuštěný online nebo stažený na webu poznejprahu14.cz. Na něm najdete i přesné instrukce, jak to celé funguje. 

Na H55 to taky pěkně žije. Pravidelnými kurzy, kavárnou a zahradou. A jako pop-up jsme se rozhodli vytvořit něco, co tu ještě nebylo. V neděli na Den otců přinášíme Sousedskou snídani!  Sedněte si do trávy na naší zahradě a poznejte se se sousedy. Napečte, uvařte, namažte, nakrájejte, na co máte chuť, a přineste to ke společnému stolu. My se postaráme o kávu a čaj. A protože bude Den otců, všichni tátové se u nás mohou těšit na první pivo zdarma.
Připravíme také hry pro děti i dospělé, zapůjčíme vám piknikové deky, lehátka a slunečníky. Začínáme pozdní snídaní, ale den je dlouhý, takže na zahradě můžeme relaxovat, dokud bude co jíst a pít! 

Tohle všechno a mnohem víc nás tento týden čeká. Není toho málo, že? Pro aktuální informace o dění na všech našich domech, prosím, sledujte webové stránky, kde najdete i info o pravidelných kurzech: 
 KD Kyje 
 Plechárna Černý Most 

 H55 
Již teď slibujeme, že i prázdniny budou plné akcí. Takže nemusíte zoufat, pokud se vám nevyvedly plány na dovolenou. S Prahou 14 kulturní můžete mít prázdniny i doma! 
Pěkný nový týden přeje 
Vaše Praha 14 kulturní