Praha 14 kulturní

Datum: 
13.05.2020 13:30
 

Naši milí, vypadá to, že se konečně uvidíme častěji, přicházíme totiž s dobrými zprávami. Otevíráme zahrádky kaváren! Ode dneška si můžete dát kávu i pivo jak na Plechárně, tak na H55. Stavte se za námi na Plechárně každý den od 14 do 21 hodin a na H55 od 13 do 20 hodin.
V H55 navíc od minulého týdne funguje pobočka knihovny. Otevírací doba je malinko odlišná od té, na kterou jste u nás byli zvyklí, a to: 
Úterý 9:00 - 12:00 a 13:00 - 15:00
Čtvrtek 13:00 - 15:00 a 16:00 - 18:00


Na Plechárně si můžete s kávou v ruce prohlédnout naši novou výstavu Krajinou přílivu - Rohanský ostrov, která na vás čeká na plotě. Co je to nová divočina? Příroda, která vypučela na místech, kde byste to nečekali. Fotografové Richard Hodonický a Zdeněk Helfert zaznamenali pro spolek Krajinou přílivu divoký život na Rohanském ostrově. Dnes je zde savana uprostřed metropole, kde mezi rozpadlými továrnami, vysokými topoly a třtinou žijí zajíci i koroptve. Brzy tahle nová ale divočina zmizí, pohltí ji nová zástavba. Podobný typ krajiny vznikne jinde. Nová divočina je totiž putovní. Stačí, aby odněkud odešli lidé a příroda se o místo postará... alespoň na čas, tak jako se to stalo na Rohanském ostrově.

Ve středu 13. května spouštíme v KD Kyje in-line kurz pro začátečníky, abychom vás připravili na stezky. 
Co vás čeká? Zjistíte, jak si brusle vybrat a jak o ně pečovat, naučíme vás, jak si brusle správně obout a jak si nasadit ochranné pomůcky. Řekneme vám, jak se na bruslích udržet, i když se nepohybujete, společně se na bruslích rozjedeme a zvládneme zatáčku. Natrénujeme brždění a naučíme se, jak zastavit, zapracujeme na technice dlouhého skluzu a zbavíme se nejistoty na bruslích. 
Více informací a přihlášky u nás na webu. Těšíme se na všechny sportovce! 

Světlo světa spatří tento týden další díly našeho nového seriálu Poslouchej Prahu 14. V třicetiminutových rozhovorech vám sousedé, sousedky, místní osobnosti, pamětníci a rodáci přiblíží život v městské části. Nemusíme přece cestovat daleko, abychom něco nového objevili. Poznejte lépe svou čtvrť.

Dnes odpoledne se těšte na obyvatelku Černého Mostu Lenku Bártovou. Ta prozradí pár tipů a triků těm, kteří rádi nazují běžecké boty a chybí jim inspirace na nové trasy. A další díl nás čeká opět v pátek. Sledujte náš youtube kanál i Facebook a nic z toho vám neuteče. 

Pro aktuální informace o dění na všech našich domech, prosím, sledujte webové stránky: 
KD Kyje 
 Plechárna Černý Most 

 H55 
Těšíme se na viděnou na zahrádce u kávy či piva. Děkujeme, že jste s námi! 
Vaše Praha 14 kulturní