Praha 14 kulturní

Datum: 
27.04.2020 16:30

 

Máme radost z toho, že se uvolnila některá nařízení, a že se teď třeba budeme na všech našich domech více vídat. I  tak se snažíme být co možná opatrní a ohleduplní, prosíme vás o totéž a moc děkujeme, že jste v tom s námi! 
Třeba v Kyjích vás potkáváme v rouškách, které jsme pro vás v KD Kyje ušili a dělá nám to radost. Minulý týden jsme zde překonali počet 2000 ušitých roušek. Rouškovník před kulturákem doplňujeme každé ráno, tak se stavte, pokud ještě potřebujete doplnit zásoby a chránit sebe i ostatní.

Plechárenské žíznivé okno má otevřeno! V pátek jsme pro vás otevřeli žíznivé okno na Plechárně! Až půjdete z Čeňku nebo jen tak na procházku, občerstvěte se u nás. Můžete si dát pivo nebo limonádu do kelímku či s sebou do PET lahve. Budeme vařit i kávu a nevíme jak vy, ale nám už pořádné cappuccino s hustou mléčnou pěnou opravdu chybělo.

Máme otevřeno:
14 – 19 ve všední dny
12 – 19 víkendy

Jednorázové obaly jsou nutností, do přinesených hrnečků nápoje servírovat bohužel nemůžeme. O víkendu se vás stavilo hodně, tak doufáme, že se uvidíme i v týdnu. Už se na vás těšíme. 

Na středu připravujeme vůbec první karanténní koncert na střeše Plechárny. Protože nemůžeme do hudebních sálů, vyjdou muzikanti ven. Na střeše Plechárny vám od 18 hodin zahraje muzikant Dave Trumpeteer, který je nepřehlédnutelnou postavou mezi českými MCs. Spojuje originálním způsobem elektronickou swingovou hudbu s živým nástrojem a zpěvem. 

Půlhodinový koncert na Plechárně (doslova) jsme připravili zejména pro sousedy z domů na ulici Kapitána Stránského. Kdo bydlí dál, může se k nám připojit skrze stream, který zveřejníme na našem Facebooku, případně koncert sledovat z parku. Pokud se chystáte pohybovat v okolí, prosíme vás o maximální zodpovědnost a dodržování rozestupů. Na další koncert na střeše se můžete těšit 28. května. 


Na svátek práce pro vás navíc spouštíme úplně nový projekt, který dostal název Poslouchej Prahu 14 . Pohodlně se usaďte, vyprávíme! V třicetiminutových rozhovorech vám sousedé, sousedky, místní osobnosti, pamětníci a rodáci přiblíží život v městské části. Ukáží vám, co se tu děje nebo dělo, co je tu zajímavého a jak tu vypadá komunitní život. Každý týden zveřejníme dva rozhovory ve formě videa i audia pro ty, kteří mají rádi podcasty - v pondělí a v pátek se proto vždy můžete těšit na nového zajímavého hosta. 

Nemusíme přece cestovat daleko, abychom něco objevili. Poznejte lépe svou čtvrť.

Pro aktuální informace o dění na všech našich domech, prosím, nadále sledujte webové stránky: 
KD Kyje 
 Plechárna Černý Most 

 H55 
Brzy se opět uvidíme! Do té doby se těšíme na dopisy, fotky balkónů i další milé zprávy od vás. 

Hodně sil i zdraví vám přejeme,  
Vaše Praha 14 kulturní