Praha 14 kulturní

Datum: 
20.04.2020 16:30

Máte balkón? A mohla bych ho vidět? 
Ukaž mi svůj balkón a já ti řeknu, jaký jsi! Duše sídliště je v balkonech, v těch našich malých zahrádkách, kde pěstujeme bylinky, květiny a kde si dáváme kávu a sluníme se. Máte na něm ručně malované květináče nebo snad cizokrajné rostlinstvo? Můžete se pochlubit sbírkou jízdních kol, útulným čtecím koutkem, nebo se k vám slétá ptactvo z celého okolí, protože máte to nejhezčí krmítko? Pochlubte se! 
Zašlete do 26. dubna fotografii svého balkónu vyfoceného zevnitř na šířku a staňte se součástí připravované plechárenské výstavy. Fotografie těch nejkrásnějších balkónů s vaším laskavým svolením publikujeme na prvního máje i na Facebooku. Na fotky se těší naše produkční Johana na adrese johana.horejsi@praha14kulturni.cz

Až vypipláte balkón a uděláte si na něm hezké sezení, nalijte si kávu nebo víno, vezměte do ruky dopisní papír a napište dopis. Jen tak, někomu. Vlastně komukoli.

Napište dopis neznámému adresátovi, a pošlete nebo doneste ho v obálce do schránky na Plechárnu (Plechárna Černý Most, Bryksova 1002/20, Praha 14, 198 00). Nezapomeňte uvést na zadní stranu obálky své jméno a adresu. Na Plechárně určíme náhodným losem adresáta, kterému váš dopis, neotevřený a zalepený do jiné obálky, zašleme. Pak už je jen na něm, aby se vám ozval zpátky, a vzniklo nové přátelství, o kterém budete jednou třeba vyprávět vnoučatům. 

Těšíme se na fotky s dopisy a na vaše příběhy. Budeme moc rádi, pokud je s námi budete sdílet.

Hned v následujícím týdnu se můžete těšit na vůbec první karanténní koncert na střeše Plechárny. Protože nemůžeme do hudebních sálů, vyjdou muzikanti ven. Na střeše Plechárny vám 29. dubna zahraje muzikant Dave Trumpeteer, který je nepřehlédnutelnou postavou mezi českými MCs. Spojuje originálním způsobem elektronickou swingovou hudbu s živým nástrojem a zpěvem. 
 

Půlhodinový koncert na Plechárně (doslova) jsme připravili zejména pro sousedy z domů na ulici Kapitána Stránského. Kdo bydlí dál, může se k nám připojit skrze stream, který zveřejníme na našem Facebooku. V květnu nás pak bude čekat ještě koncert kapely Cold Cold Nights, který potěší zejména milovníky indie a rocku. 

Pro aktuální informace o dění na všech našich domech, prosím, nadále sledujte webové stránky: 
KD Kyje 
 Plechárna Černý Most 

 H55 
Brzy se opět uvidíme! Do té doby se těšíme na dopisy, fotky balkónů i další milé zprávy od vás. 
Mnoho pozdravů, 
Vaše Praha 14 kulturní