Praha 14 kulturní

Datum: 
10.03.2020 11:45

Věřili byste, že je tomu už sedm let, co jsme poprvé otevřeli dveře volnočasového centra Plechárna?  Za tu dobu se hodně věcí změnilo, a to zejména díky vám. Aby nám Plechárna nezačala rezivět, potřebujeme vaše nápady a impulzy. Stavte se ve středu 11. března v 18:00. 
Během moderovaného večera se společně pobavíme o tom, co pro vás Plechárna znamená, co se vám u nás v minulosti líbilo a co byste naopak změnili nebo vylepšili. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na výstavu fotografií 7 let Plechárny a od 19:45 na projekci Dokumentu 141 od Vojty Havlovce, který mapuje vznik knihy Linka 141. Vstup je zdarma a všichni jste zváni! 


O víkendu Plechárnu na chvíli proměníme v cirkusové šapitó! Čeká nás totiž Cirkusový karneval. Přijďte na karnevalové odpoledne pro děti a rodiče, kde vás čekají soutěže, hudba a hry. Budeme také malovat na obličej a vyrábět papírové masky. Vůbec nevadí, že nemáte kostým klauna nebo neumíte žonglovat či krotit divou zvěř. U nás se uplatní každý a těšíme se na všechny velké i malé. Vstupenky stojí jen 50 Kč a jsou k mání. 

Také KD Kyje bude v neděli otevřen všem dětem a jejich rodičům. V rámci Pohádkových nedělí uvedeme od 15 hodin pohádku Ham, ham aneb Velký hlad já mám od Divadýlka z pytlíčku. A aby bylo nedělní odpoledne ještě hezčí, čeká děti po pohádce tvořivá dílnička. Děti si tentokrát vyrobí malované broučky z oblázků. Vstupenky na pohádku stojí 50 Kč a doporučujeme je zakoupit předem, na dílničce naopak uvítáme všechny děti i rodiče zdarma. 

H55 bude tento týden plná dílen pro velké i malé. Ve čtvrtek 12. března chystáme  dílny pro menší i větší děti - Barevné kratochvíle pro předškolní a Malbu a kouzla pro žáky 1. stupně. V neděli se navíc můžete připojit ke Kurzu kaligrafie - krasopisu na dřevo. Nevadí, pokud jste kaligrafii ještě nikdy nezkoušeli, kurz je vhodný i pro úplné začátečníky. V ceně lekce jsou písankové listy, brushpen, bílá tužka, akrylový fix, dřevěná destička a jako malý dárek dřevěná jmenovka. Místo si ale určitě rezervujte předem

   
  
A protože je nadcházející týden skutečně nabitý, nezapomněli jsme ani na Kalendář akcí. Vyberte si z bohaté nabídky toho, co se kolem děje, ať už je to z dílny Prahy 14 kulturní, nebo jiných organizací, které na Praze 14 působí.
Pusťte jaro k sobě domů i na Prahu 14. Těšíme se na setkání!