Praha 14 kulturní

Datum: 
03.03.2020 08:00

Vítejte zpátky, pokud jste trávili jarní prázdniny mimo Prahu 14! Rádi vám dokážeme, že je kam se vracet, protože se toho v nadcházejícím týdnu pod hlavičkou Prahy 14 kulturní chystá spoustu! 
Tak například jsme s velkou parádou spustili předprodej na plechárenskou událost letošního jara. 26. a 27. března uvedeme v unikátním černomosteckém formátu inscenaci Virtual Ritual. Unikátní divadelní představení vás vezme do světa online videoher a představí Černý Most z nové perspektivy. Tráví vaše děti hodiny hraním počítačových her a vy jim nerozumíte? Nebo naopak ony vám? Přijďte všichni společně a poznejte s námi oblíbená místa Čerňáku úplně jinak. Vstupenky za 180 Kč jsou k mání, tak si pospěšte, ať máte ta nejlepší místa! 

Kromě toho, že si můžete koupit vstupenky na unikátní gamingovou performace, se na Plechárně bude v sobotu skejtovat. Od 14 hodin nás totiž čeká jarní Game of S.K.A.T.E. Těšte se na skate battly, DJs a výstavu fotek, prostě nezapomenutelný skejťácký den na Plechárně. 

V KD Kyje budeme v sobotu opět tančit, čeká nás další ze série oblíbených Tanečních odpolední. Tak nazujte střevíce a stavte se u nás! Také se vracíme k nedělním pohádkám a těšíme se na vás u projekce připravované pod hlavičkou Biografu Kyje dětem. V neděli 8. března od 15:00 uvedeme dětský film Fany a pes. Příběh animovaného filmu je zasazený do roku 1989 a vypráví revoluční události pohledem žačky základní školy. Snímek tak zábavnou formou přibližuje zásadní historický moment, který přinesl svobodu naší části Evropy. Film je vhodný pro děti od 6 do 12 let a vstupenky jako vždycky doporučujeme zakoupit předem. 

H55 si na nedělní odpoledne připravila taktéž pohádku. Pohádka o nešťastném staviteli má v sobě prvky hororu, ale je také plná ponaučení. Kromě ní se mohu děti a jejich tatínci těšit v neděli od 16 hodin na květinový workshop. Nebudete potřebovat floristy, abyste potěšili maminky na Mezinárodní den žen. Netradičně strávíte čas se svými ratolestmi a připravíte maminkám květinu, jakou od vás ještě nedostaly. Registrace předem nutná, vstupenky na pohádku dostupné v předprodeji. 

     
A ještě je tu Kalendář akcí. Vyberte si z bohaté nabídky toho, co se kolem děje, ať už je to z dílny Prahy 14 kulturní, nebo jiných organizací, které na Praze 14 působí.
Vyhlašujeme březen měsícem začínajícího jara, které rozhodně nehodláme trávit u kamen. Těšíme se na setkání!