Praha 14 kulturní

Datum: 
17.02.2020 16:30

Na Plechárně i H55 jste s námi v uplynulém týdnu hezky a sladce oslavili Valentýn. Děkujeme, že jste se stavili na kávu či na červený pivní speciál. A osladíme vám i tento týden. Kulturou a nezapomenutelnými zážitky! 
V KD Kyje nás čeká další vydání Biografu Kyje. Ve středu 19. února uvedeme nový dokument Jiří Trnka: Nalezený přítel, který se věnuje osobnosti známého umělce, a vy si s námi můžete zasoutěžit o vstupenky na něj! Napište nám v odpovědi na tento e-mail, který film z dílny Jiřího Trnky máte nejraději a proč. Nejzajímavější odpověď získá dvě volné vstupenky na středeční promítání. 

Na Plechárně tentokrát promítat nebudeme, ale vezmeme vás na výlet. Vlastně hned na několik výletů. Chystá se u nás totiž Travel stand-up festival plný cestovatelských přednášek, odlehčených stand-upů a zajímavostí. Program je opravdu bohatý, doporučujeme prohlédnout si ho u nás na webu a vyrazit strávit na Plechárně buď celé dva dny, nebo si vybrat jednu dvě přednášky svého srdce. Kategorie vstupenek umožňují vše. A přijede i Corey, fenka, která s organizátorem festivalu Slávkem Králem procestovala už 27 států! Garantujeme vám, že budete mít hnedle chuť někam vyrazit. 

Na H55 startuje v úterý kurz kaligrafie, který se skládá ze tří částí. V prvním kroku si osvojíme základy krasopisu velkým brushpenem (štětečkovým fixem) a vysvětlíme si, jak, čím a na co psát. Zaměříme se také na speciality jednotlivých písmen. V druhé části se seznámíme s tzv. falešnou kaligrafií, tedy krasopisem, ke kterému nepotřebujete speciální pomůcky. Nakonec písmo přeneseme pomocí akrylového fixu na dřevo a zkusíme si napsat svou destičku. Už jste se přihlásili? 

Kdyby vás z toho všeho náhodou přepadla únava, stavte se doplnit energii v našich kavárnách. Na H55 máme otevřeno každý den od 13 do 20 hodin, vozíme pro vás čerstvě upečené zákusky a kakao vám naservírujeme ve stylové skleničce. Plechárna má otevřeno ve všední den od 14 do 21 hodin a o víkendu již o dvě hodiny dřív a ve vitríně slibuje buchty jak od babičky nebo obložené housky. 

 A jako vždycky je tu taky Kalendář akcí. Vyberte si z bohaté nabídky toho, co se kolem děje, ať už je to z dílny Prahy 14 kulturní, nebo jiných organizací, které na Praze 14 působí.
Těšíme se na vás!