Praha 14 kulturní

Datum: 
09.02.2020 15:00

Minulý týden jste se s námi lámali smíchy na pátečním Na Stojáka nebo podupávali v rytmu swingu na koncertě Orchestru Ježkovy stopy. Ani tento týden vás nezklameme! 
Stýská se vám po kyjských Pohádkových nedělích? Máte pravdu, že jsme v minulém týdnu pohádku ynechali. Udělali jsme to ale vlastně jen proto, abychom vás ještě víc natěšili na novinku. Vy i vaše děti se v Kyjích můžete těšit na pilotní díl Biografu Kyje dětem. Jednu neděli v měsíci pro vás totiž od nynějška připravíme filmové promítání a vybíráme z těch nejzajímavějších filmů pro děti. Poprvé to bude v neděli 9. února Putování se sobíkem. Sobík Ailo vezme děti do divoké a krásné krajiny Laponska. Komentář čte Marek Eben.

A i jinde se nám s pohádkami roztrhl pytel. Na Plechárně v sobotu chystáme Šípkovou Růženku. Jedna z nejkrásnějších pohádek získala nové zpracování, ve kterém budou hrát půl metru veliké loutky. Příběh o Šípkové Růžence, králi, královně a sudičkách se vypráví po generace. Vydejte se do spícího království, na které uvrhla kletbu jedna zlá sudička.
Na H55 hrajeme v neděli pohádku Zvířátka a loupežníci. Neštěstí nechodí jenom po horách a po lidech, ale i po zvířátkách. Ochraptělý kohout tak musí opustit statek a vydat se daleko od svého domova. Naštěstí se dá dohromady záchranná výprava, která v jeho stopách vyrazí hluboko do lesa. Tam ale potká obávaného loupežníka Šlohňajse… Jak tahle šlamastyka dopadne, zjistíte v divadle! Klasický pohádkový příběh odehrají krásné loutky od Jana Růžičky. 

Na všechny pohádky zakupte vstupenky předem, ať máte místečka jistá a můžete si s dětmi užít o to delší společný den. 
Hloubětínští, už jste si vybrali svůj oblíbený kurz na H55? Připomínáme, že jsme pro velký zájem přidali ještě jeden kurz úterního Cvičení pro ženy. Pro více informací mrkněte na náš web a najděte si v naší nabídce to své. Nebo se stavte na kávu a zákusek, výběr dobrot nabízíme každý den od 13 do 20 hodin. 

 
Pokud jste si stále nevybrali akci vašeho srdce, je tu ještě taky Kalendář akcí. A ten jich i tento týden nabízí spoustu, stačí si jen vybrat. 

Krásný únor přeje