Praha 14 kulturní

Datum: 
29.01.2020 19:00
 

Poslední lednový týden je tu a spolu s ním i akce, které jsme si pro vás připravili. Tentokrát to bude v širokém spektru od swingové první republiky až po oblíbený žánr dnešních dní - stand-up comedy. Ještě nemáte své vstupenky na koncert Orchestru Ježkovy stopy, který proběhne ve středu 29. ledna v KD Kyje? Žádný problém, můžete si o ně opět zasoutěžit. Stačí, když nám jako odpověď na tento e-mail napíšete, kterou píseň Jaroslava Ježka zpíváte nebo posloucháte úplně nejraději a proč. Nejoriginálnější odpověď získá dvě volné vstupenky na středeční koncert a bude si moci naživo v atmosféře našeho kulturního domu užít tento mladý swingový orchestr. 

Populární stand-up show Na Stojáka se tento pátek vrací na Plechárnu. Minule se náš sál zaplnil nejen lidmi, ale i pořádným smíchem. Tentokrát se na podiu objeví František Polášek, populární herec a komik ze Zlína, který má za sebou i hlavní roli v komedii František je děvkař. Společně s ním vystoupí Arnošt Frauenberg, herec neherec a scenáriista, a Petr Vydra, asi jediný introvertní stand-up komik! A všichni tři slibují, že nebudou na Plechárně ohýbat plechy, ale vás - smíchy, samozřejmě! Tak si to nenechte ujít. 

Na H55 se tento týden určitě zastavte na kávu a něco dobrého k ní. Máme nové dodavatele sladkých dobrot, a zrovna dneska zavážíme! Dejte si k našemu poctivému cheesecaku nebo hřišně čokoládovému lanýžovému dortu třeba espresso tonic. Je to osvěžující dobrota, co vás nakopne. A už příští týden v pondělí si můžete začátek týdne zpříjemnit filmem. Promítáním snímku Po strništi bos zahajujeme sérii filmových večerů. Každý měsíc se můžete těšit na film podle knižní předlohy. Na akci s námi spolupracuje pobočka Městské knihovny Praha, kterou v H55 od jara najdete, takže se dočkáte i poutavých úvodů před promítáním s mnoha zajímavostmi k filmu. 

Těšíme se na viděnou s vámi, ať už to bude v rytmu swingu na středečním stylovém koncertě nebo v pátek Na Stojáka. S rodiči a jejich dětmi pak na sobotní plechárenské pohádce O skřítkovi, který to nevzdal. Na kyjskou Pohádkovou neděli si budete muset týden počkat, ale zato vás 9. února čeká specialita - první děstký film z edice Biograf Kyje dětem, v rámci kterého budeme vám a vašim ratolestem každý měsíc přinášet jedno děstké promítání. Začneme Putováním se sobíkem
      
Pokud jste si stále nevybrali akci vašeho srdce na tento týden, je tu ještě taky Kalendář akcí. A ten jich i tento týden nabízí spoustu, stačí si jen vybrat. 
Pohodový konec ledna vám přeje