Praha 14 kulturní

Datum: 
15.01.2020 15:00

 

 

Nový rok i první pracovní týden je úspěšně za námi, probrali jsme se po svátečním lenošení a i tento týden vám přinášíme ty nejlepší tipy, jak strávit na Praze 14 volný čas s dětmi i bez nich, přes den i po setmění. Stačí si jen vybrat! 

Středa 15. ledna bude bohatá na zážitky a vy máte na vybranou, zda chcete být spíš kreativní a vytvořit si originální dekoraci do bytu, nebo se pěkně uvelebit v teple našeho Biografu Kyje u nejnovějšího dokumentu Olgy Sommerové o Jiřím Suchém Lehce s životem se prát
Od 16 hodin si přijďte na Plechárnu navrhnout a vyrobit originální nástěnné hodiny pod vedením graffiti umělce Fogoshe. Jako základ použijeme zbytkové plechy a plastové kartony, kterým vdechneme nový život, na závěr si pohrajeme se spreji a šablonami. Vznikne tak netradiční dekorace, kterou v Ikee určitě nekoupíte! 

Nebo se s námi přijďte prát se životem. U nás v Biografu vás usadíme, naservírujeme domácí koláče a uvaříme kávu, budete-li mít chuť. Film odhalí nejen archivní záběry, ale také momenty ze současného umělcova života, profesního i osobního. „Chci Jiřího Suchého představit nejenom jako komika, ale i jako člověka, který se musel poprat s nepřízní režimu i osudu,“ říká jeho režisérka Olga Sommerová. Vstupenky si můžete zakoupit předem a na místě pak chytnout první řadu, tak neváhejte! 
Nezapomeneme ani na Hloubětínské. V sobotu nás na H55 totiž čeká Povánoční bazar. Pokud jste pod stromečkem našli dárek, který se vám nehodí, vezměte ho do H55. Můžete tu také nabídnout oblečení, hračky, starý porcelán, povlečení, květináče s rostlinami nebo svoje výrobky včetně těch jedlých, jako jsou zavařeniny nebo třeba koláče. Místo vám poskytneme zdarma, připravíme stůl či věšák a vy si budete moct zařídit vlastní prodejní stánek. Dary, které zbydou, rozdáme potřebným. 

H55 je pro vás nově otevřená každý den! Zastavte se jen tak na svařák, kávu či něco sladkého, otevíráme už ve 13 hodin a nabízíme teplo, klid a výhled na kostel či sousedící bazén. A konečně taky program pro malé i velké, mrkněte a vyberte si akci vašeho srdce. 

Týden zakončíme pohádkově. V sobotu v 15 hodin na Plechárně představíme Pohádku o písničce Divadla harmonika. Děti si zazpívají a pomohou při záchraně princezny před zlým čarodějem. 
Neděle v KD Kyje bude od 15 hodin patřit Pinocchiovi. Po pohádce nám vy ani děti nikam neutíkejte, následuje totiž tvořivá dílnička! Tentokrát si děti (tematicky k Pinocchiovi) vyrobí panáčky ze dřevěné lžíce.  

Nezapomeňte, že vstupenky na všechny naše divadelní pohádky si můžete zajistit z tepla domova až do dne konání. Najdete je v sekci program na webových stránách KD Kyje a Plechárny Černý Most, vyhnete se tak frontám a prodloužíte si s dětmi víkendový den. 

      
A čím si ještě zpestřit nadcházející týden? 
- Ve středu 15. ledna si v KC Kardašovská vyrobte přívěsek na klíče z Fimo hmoty. Snadno je pak najdete, až se budou zase schovávat na dně kabelky či tašky. 
- Taktéž ve středu vezměte své děti ve věku 2,5 až 4 roky do MC Klubíčko, kde vám pomůžeme nachystat je do školky. Program rozvíjející jejich schopnosti a dovednosti a bude tematicky propojen. 
- O víkendu zazujte taneční střevíce a hoďt se do gala! V KD Kyje se na vás opět těší pan kapelník Šrám, skupina Color Club, jednoduše další oblíbené Taneční odpoledne

No a nebo se stavte do kaváren na Plechárně a H55 jenom tak na kávu či něco malého k snědku. Na Plechárnu ve všední den od 14 do 21 hodin a o víkendu již o dvě hodinky dříve. Na H55 denně od 13 do 20 hodin. Všude vás přivítáme s úsměvem! 


Jsme zvědaví, co si z našeho bohatého meníčka na tento týden vyberete!