Praha 14 kulturní

Datum: 
20.11.2019 19:00

Máme za sebou sametový víkend plný svobody. Děkujeme za to a s vervou se pouštíme do další práce pro vás, kteří rádi trávíte čas nejen na Praze 14, ale i s Prahou 14 kulturní
Stýskalo se vám po Biografu Kyje? Nebojte, dočkáte se. Již ve středu 20. listopadu se na vás těšíme s dalším filmem a tentokrát to bude opravdu velké - promítáme totiž Rocketmana. Přijďte na snímek plný slavných písní, úžasných muzikálových čísel a skvělých hereckých výkonů. Prožijte s Eltonem Johnem začátky, kdy se ještě jmenoval Reginald a dělal křoví známějším hudebníkům, až po vrchol jeho slávy, kdy ho málem zdolala závislost na alkoholu.
Po projekci následuje beseda s filmovým kritikem Mojmírem Sedláčkem, který píše pro moviezone.cz a podílí se na přípravě Letní filmové školy v Uherském Hradišti nebo festivalu Finále Plzeň. Nabídneme vám kávu, duhový sladký popcorn a napečeme vám domácí slané koláče, no zkrátka u nás bude hezky a útulno jako vždycky. Vstupenky ještě máme, kupte si je v předprodeji! 

Hned týden po Biografu nás v KD Kyje čeká koncert bigbítové legendy Luboše Pospíšila & 5P. Na koncertě uslyšíte nejen novinky z jeho alba Soukromá elegie, ale také si připomenete zpěvákovy starší hitovky. Unikátem na scéně jsou sehrané pětihlasy jako další poznávací znamení současných 5P. Generační bariéry rozmetává síla kolektivu, kapela hraje s radostí, byť jsou mnohé písně starší než někteří účinkující muzikanti. Už se moc těšíme, až Luboše Pospíšila přivítáme u nás v KD Kyje

Na své si tento týden přijdou i rodiče s dětmi. V sobotu 23. listopadu nás čeká další ze série Pohádek na Plechárně a tentokrát spolu u jezera prožijeme dobrodružství Kvaka a Žbluňka. V Kyjích budeme v neděli od 15 hodin krotit princeznu. Rozmazlenou princeznu musí zkrotit čarodějnice za pomoci dětí v publiku.
Vstupenky můžejte jako vždycky koupit v předprodeji, a to jak na sobotní pohádku na Plechárně, tak na tu nedělní do Kyjí. Vstupné na všechny naše pohádky je 50 Kč, pro děti do 3 let zdarma. 

Na Plechárně nás kromě pohádky čeká v sobotu také Plechárna skate season opening. Skateboarding Plechárna opět rozjíždí zimní skate sezónu. Těšte se na tradiční závody na nově opravených překážkách vnitřní skate haly Plechárna. 


Leccos se najde i v Kalendáři akcí 
- ve čtvrtek 21. listopadu od 15 hodin se v KC Kardašovská dozvíte, jak výhodně nakoupit a přitom nenaletět. Dozvíte se o různých obchodech, o jejich pověsti, o tom, jestli jsou s nimi ostatní spokojeni. Zkusíte si vystavit rezervaci a následně ji zrušit nebo potvrdit. Dokážete koupit nejdražší počítačovou myš na světě. Dokážete si vybrat program divadla nebo kina a zarezervovat si místo k sezení.
- taktéž ve čtvrtek 21. listopadu se s MC Klubíčko poučíte, jak podpořit u dětí správný vývoj řeči. Dozvíte se, kdy vyhledat pomoc logopeda, při přednášce bude prostor na dotazy, krátké individuální konzultace, doporučení logopeda apod.
Doufáme, že se nám daří zpříjemňovat vám podzim, a těšíme se na brzkou viděnou! 
Vaše Praha14 kulturní