Praha 14 kulturní

Datum: 
09.11.2019 13:00

Na listopad jsme se těšili dlouho. Již v sobotu 9. listopadu nás totiž čeká tradiční událost kyjského podzimu, kterou jsou již několikátým rokem Svatomartinské slavnosti. Zabavíme celou rodinu! 
Těšte se na pohádky a dílničky pro děti, na flašinet, kováře či projížďky na koni. Z občerstvení nás kromě pečených hus čekají pirohy z Pirohárny nebo St Martin, restaurace s nejpříhodnějším názvem, která připraví husí miniburgery. Nemůžeme se dočkat! 

Vstup na akci je zdarma a startujeme ve 13 hodin. Více informací na webu KD Kyje nebo ve facebookové události, kde se o celém programu slavností dozvíte úplně nejvíc! 

Na Plechárně chystáme ve středu 6. listopadu další kreativní workshop. Naučte se společně s populární Cirkulární dílnou HYB4 vyrobit pěkné dřevěné prkýnko a ozdobit si ho vypalovanými motivy. Z dílny si odnesete krásný výrobek a ještě znalosti, jak si podobné prkýnko vyrobit doma. Skvělé odpoledne pro všechny tvořivé kutily i vášnivé kuchaře! Vstupenky na workshop ještě máme u nás na webových stránkách.  

Tentýž den vás na Plechárně taky naučíme, jak se postavit existenciální krizi. Co je to existenciální krize? Poznáme ji vůbec? A jak ji překonáme? Tématem vás v přednášce provede Martin Zikmund a více informací naleznete ve facebookové události. 

 

No a divadelní pohádky chystáme v sobotu i v neděli! V sobotu nás čeká další ze série Pohádek na Plechárně a přijedou k nám tentokrát Tři prasátka. Veselá maňásková pohádka vás vezme do obory ke třem prasátkům, na které si brousí zuby vlk. Jak do dopadne, se dozvíte ve veselém maňáskovém divadle. A vstupenky máme i v předprodeji! 

V neděli bude v KD Kyje princezna Máňa zachraňovat Martina z pekla. Zasmějte se u netradiční pohádky plné písniček a vydejte se s princeznou Máňou přímo do pekla. Vstupenky lze též zakoupit v předprodeji a vyhnout se tak frontám. 
Vstupné na všechny naše pohádky je 50 Kč, pro děti do 3 let zdarma. 


A co nabízí tento týden Kalendář akcí? Posuťe sami, zde je jen malý výběr z akcí: 
- dnes, tj. v pondělí 4. listopadu, přijďte od 16 hodin do pionýrského ddílu Orion a zahrajte si deskové hry. 
- v úterý 5. listopadu se v KC Kardašovská seznamte s moxou - terapií prohříváním akupunkturních bodů. Nejprve si v krátké přednášce celou terapii představíme a pak si ji ve dvojici vyzkoušíte na vlastní kůži. 
- v pátek 8. listopadu pak zakončete pracovní týden vařením z podzimní sklizně a lokálních potravin v Mateřském centru Klubíčko

Jak vidíte, připravili jsme něco pro každého -  pro rodiče a jejich děti, pro milovníky dobrého jídla, pro tvořily i pro ty, kteří potřebují trochu pomoci či se jen poučit. Těšíme se na vás, ať už spadáte do kterékoli (a nebo do všech) kategorií. 

Pěkný začátek listopadu bez plískanic vám přeje 
Vaše Praha14 kulturní