Kulturní novinky z Prahy 14

Datum: 
08.03.2019 16:00
Kulturní novinky z Prahy 14

Ples princů a princezen - 8. 3. od 16:00 

Všechny prince, princezny a další královské osazenstvo svoláváme na ples! Hledáme klíč od truhlice, kterou musíme naplnit zlatem a předat děsivému drakovi - pomůžete nám? Na dobrodružnou výpravu s námi vyražte už tento pátek v Kyjích!
Král a královna zvou všechny děti na zámecký bál. Stačí se převléct za princezny a prince a dorazit na velkou slavnost plnou soutěží a tance. Zapomnětlivý král totiž ztratil klíč od truhlice, kterou musí naplnit zlatem a předat děsivému drakovi. Ten má tři hlavy a usadil se nedaleko nejvyšší hory v království. Princeznu za ženu sice nechtěl a ani ji neplánoval sežrat, ale zato si usmyslil, že bude chtít po králi zlato. Každý, kdo pomůže vypátrat ztracený klíč, aby drak mohl dostat svoje zlato, bude královsky odměněn! 
více na http://ddmpraha9.cz/akce/1438

 

Pohádky na Plechárně - Tajemství jabloně, 9.3.2019 od 15:00

Všechny děti z ulice mají babičku. Některé mají i dvě. Jenom Andy žádnou nemá a to ji trápí. Je jí z toho smutno. Jednoho dne se z ničeho nic objeví na větvi jabloně její vlastní babička! A hned začne čarovat. Andy tak dostane tu nejlepší babičku, která má kouzelnou kabelku, z níž vytáhne vždycky to, co je potřeba. Jezdí autem, které se dokáže proměnit v cokoli na světě, a má spoustu bláznivých nápadů. Všechno vypadá ideálně, avšak jednoho dne se do sousedního domu nastěhuje stará paní...
více na http://www.plecharnacernymost.cz/cz/program/tajemstvi-jablone

 

Pohádková neděle - Jak Martin a Barborka vítali jaro, 10.3.2019 od 15:00

Přivítejte jaro a připomeňte si české tradice. Martin a Barborka vám ukážou, jak se vynáší smrtka, co to znamená aprílové počasí nebo jak se čistí studánka. Loutkové představení připomene dětem jak se slaví příchod jara na venkově a co všechno je potřeba udělat, abychom se doopravdy zbavili zimy. Nebude chybět ani zpívání a přivítáme také mláďátka, která se na jaře narodí. Představení doprovází živá hudba, zahraje vám kytara.
 
 

Slam Poetry, 13.3.2019 od 20:00

Všechno a nic. Anebo od všeho trochu. Špetka dramatu, špetka pantomimy, ale především mluvené slovo. Slam poetry představuje specifický styl básnického přednesu, ke kterému jsou potřeba mikrofon, performer a pořádná průtrž slov. Jedinými pravidly jsou vlastní text a žádné rekvizity. Publikum navíc jen nekouká, ale tvoří nedílnou součást vystoupení. Slam poetry je totiž soutěží. A o výherci rozhodují diváci. Ti mají v rukou bodovací karty a hodnotí výkon básníků na podiu. Přijďte si užít nevšední básnický zážitek, který vás přesvědčí, že recitace je opravdu zábava.
více na http://www.plecharnacernymost.cz/cz/program/slam-poetry
 

Další akce na https://www.praha14.cz/zivot-na-praze-14/akce/