Téma: Divoká prasata

Téma: Divoká prasata

Problematika se zvýšeným výskytem divokých prasat na našem území a v sousedních městských částech Horní Počernice, Běchovice a Praha 14 je v poslední době velice aktuálním tématem pro radnice dotčených MČ, Magistrát hl. m. Prahy a především pro myslivecká sdružení, která se vlivem posledních událostí ocitají pod čím dál větším tlakem. 

Myslivecký spolek Horní Počernice v lednu vypracoval a předložil návrh opatření, která mají vést ke snížení počtu černé zvěře a v předloženém dopisu se zároveň vyjadřuje k zápisu z prosincového jednání, o kterém jsme informovali ZDE. Dopis v plném znění naleznete v příloze.

Výskyt divokých prasat v příměstských oblastech je dnes diskutované a žhavé téma napříč veřejností, médii i spektrem politických činitelů. Ale jak problém vnímají a jaký zastávají názor sami myslivci? Přečtěte si vyjádření nejsilnější myslivecké organizace v České republice, Českomoravské myslivecké jednoty, z.s., v článku: http://www.cmmj.cz/Aktuality/Aktuality/Vyjadreni-k-pripadum-vyskytu-divokych-prasat-v-pri.aspx a neopomeňte tak žádný ze seriózních pohledů na věc.